100% UBL ready!

UBL, de nieuwe standaard voor digitale facturen.
Vanaf April 2019 is het verplicht om overheidsinstanties digitaal te factureren volgens de europese normen. Mr. Billie is lekker op tijd en voldoet aan alle voorwaarden.
DE MOGELIJKHEDEN VAN UBL BIJ MR. BILLIE

VERKOOPFACTUREN

Mr. Billie verstuurt je factuur (desgewenst) per e-mail naar je klant. De e-mail bevat, naast je persoonlijke tekst, 2 bijlagen: de factuur in .pdf en in .xml. Dit conform de nieuwe Europese normen (EN 16931). Hiermee is de ontvanger van de factuur in staat, om de factuur direct in zijn administratie te importeren.

INKOOPFACTUREN

Heb je leveranciers die al met UBL factureren? Laat de facturen dan doorsturen naar je eigen [bedrijfsnaam]@mail.mrbillie.nl of stuur ze zelf door. Belangrijk is, dat zowel de .pdf als .xml dezelfde bestandsnaam hebben, conform de europese norm.

KOPPEL JE ONLINE FACTURATIE PAKKET AAN MR. BILLIE 

MET BEHULP VAN UBL.

ONLINE FACTURATIEPAKKET

KOPPELEN

Door de ontwikkelingen op het gebied van UBL, is het ook een stuk makkelijker geworden om je online facturatiepakket (zoals MoneyBird of WeFact) te koppelen aan Mr. Billie. De meeste pakketten sturen inmiddels naast een .pdf ook een .ubl bestand mee, als er een factuur verstuurd wordt. Wanneer je je “bedrijfsnaam@mail.mrbillie.nl” adres in de CC zet, wordt de factuur automatisch als verkoopfactuur geboekt. 

Dus nooit meer handmatig alles inboeken en wel profiteren van onze automatische boekhoudservice!

WAT MOET JE DOEN?

Het is heel eenvoudig om je verkoopfacturen automatisch te laten boeken:

1) zorg dat er een UBL bestand wordt meegestuurd met je verkoopfactuur. Bij sommige pakketten is dit nog optioneel. En,

2) zet je bedrijfsnaam@mail.mrbillie.nl adres altijd standaard in de CC of BCC. 

Je factuur wordt direct na ontvangst verwerkt. 

ANTWOORDEN
Op veelgestelde vragen.
MOET IK UBL AANZETTEN?
Nee, UBL werkt direct bij iedere gebruiker met een premium abonnement. Zowel voor inkoop- als verkoopfacturen, zoals hierboven beschreven.
MOET IK HIER EXTRA VOOR BETALEN?

Nee, voor UBL betaal je niets extra’s, maar de functie is alleen voor gebruikers met een premium abonnement beschikbaar.

WAT GEBEURT ER ALS IK GEEN UBL HEB?

Dan werkt automatisch boeken nog steeds. Dus wanneer je een bonnetje fotografeert, of een .pdf zonder UBL, wordt het document nog steeds binnen 24 uur geboekt. 

WAT IS UBL?

UBL staat voor Universal Business Language. UBL is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen. Op Europees niveau zijn afspraken gemaakt hoe zo’n bestand er precies moet uit zien, zodat software pakketten, zoals Mr. Billie, een factuur makkelijk kunnen importeren.