Ontdek de mogelijkheden van Mr. Billie Payments.

Je klanten betalen sneller met een betaallink.

Met Mr. Billie Payments vult de klant geen naam, rekeningnummer, bedrag of factuurnummer meer in. Klanten klikken simpelweg op de betaallink en betalen snel met iDeal. Uit onderzoek blijkt dat facturen met een betaallink gemiddeld 10 dagen eerder worden betaald dan reguliere facturen.

Factureren met betaallink.

Bij Mr. Billie sturen we bij iedere factuur (en aanmaning) automatisch een betaallink mee zodat klanten deze makkelijk en snel kunnen betalen met iDeal. Deze betaallink kun je ook versturen via WhatsApp, Telegram of SMS om je klanten persoonlijk om een betaling te vragen.

Een betaalverzoek versturen.

Mr. Billie Payments is in Nederland de eerste variant van zakelijke betaalverzoeken.
Vul het bedrag in dat de klant moet betalen, geef een omschrijving, kies het BTW tarief en verstuur de link naar je klant.

Na betaling wordt een aankoopnota gegenereerd en verstuurd naar de klant. Jij krijgt een push-bericht met de melding dat de klant heeft betaald en de aankoopnota met de betaling worden direct verwerkt in je administratie.

De link van het betaalverzoek blijft actief zolang jij dat wilt. Je kunt dus één betaalverzoek naar meerdere klanten sturen.

ANTWOORDEN

Op veelgestelde vragen.

WAT GEBEURT ER MET HET GELD EN WANNEER ONTVANG IK HET?

Succesvolle iDeal betalingen worden ontvangen op de IBAN van de Stichting Beheer Derdengelden Mr. Billie. Ontvangen gelden worden twee maal per week doorbetaald naar de door jou opgegeven IBAN. Dit gebeurd op dinsdag en vrijdag. Afhankelijk van je bank, staat dit er uiterlijk één dag later op.

MOET IK ADMINISTRATIEF NOG WAT DOEN?

Nee. Het hele idee is, dat je administratie direct wordt bijgewerkt, wanneer je klant heeft betaald. Dit betekent dat je openstaande vorderingen altijd up-to-date zijn, de BTW direct wordt verwerkt in de administratie en de omzet is geboekt.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN BETAALLINK BIJ EEN FACTUUR EN EEN BETAALVERZOEK?

Een betaallink bij een factuur is een éénmalige betaallink die gegenereerd wordt op basis van het openstaande bedrag van de door jou verstuurde factuur. Een betaalverzoek kan onbeperkt gebruikt worden. Na betaling wordt een factuur gegenereerd en verstuurd naar je klant.

WAT KOST MR. BILLIE PAYMENTS?

Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer je klant daadwerkelijk betaalt, door gebruik te maken van de betaallink. Dit kost € 0,45 per succesvolle betaling (excl. BTW).

WAAROM IS EEN BETAALVERZOEK HANDIG?

Door het versturen van betaalverzoeken spaar je tijd uit omdat je geen facturen meer opstelt en verstuurt. Deze worden na iedere betaling automatisch gegenereerd, verstuurd en verwerkt in je boekhouding.

BETAALVERZOEKEN OF MOBIEL PIN?

In veel gevallen is een betaalverzoek een prima substituut voor de mobiele pin. Zo heb je geen penterminal nodig, zijn de transactiekosten met betaalverzoeken bij bedragen boven de +/- € 15,00 lager en worden de transacties volledig verwerkt in je administratie.

WANNEER KAN IK HET BESTE EEN BETAALVERZOEK VERSTUREN?

Betaalverzoeken zijn handig bij diensten of producten die je geregeld verkoopt. Zoals bijvoorbeeld een fitnesstrainer die zijn al zijn leerlingen hetzelfde bedrag in rekening moet brengen.