Antwoorden op veel gestelde vragen…

Opstarten

Hoe activeer ik Telegram voor het fotograferen van mijn bonnetjes?

Installeer Telegram Messenger op je smartphone, voor zo ver je dat nog niet gedaan hebt. Start een nieuwe chat en zoek naar MrBillie_bot. Na een paar letters verschijnt Mr. Billie vanzelf in de lijst. Stuur vervolgens een willekeurig bericht naar Mr. Billie. Omdat je nog niet bekend bent in het systeem, ontvang je van ons een uniek ID van 9 of 10 cijfers. 

Log vervolgens in bij Mr. Billie en ga in het menu naar instellingen –> gebruikers. Klik op het upload icoontje achter je naam. Vink hier Telegram Messenger aan, voor het uniek ID in en klik op opslaan. Iedere foto die je vanaf nu verstuurt naar de Mr. Billie via Telegram, zal direct in je tijdlijn worden gezet.

Kun je mij op weg helpen?

Ja, dat kan. Wanneer je start met Mr. Billie heb je recht om een Skype gesprek van 15 minuten.   

In dat gesprek bepalen we, welke functies voor jou het handigste zijn en leggen we uit hoe bepaalde functies werken. En we beantwoorden zo veel mogelijk vragen.

Facturen versturen

Hoe kan ik een factuur verwijderen?

Een factuur die je vanuit Mr. Billie hebt verstuurd kun je niet verwijderen. Dit heeft te maken met het uitgereikte factuurnummer. De kans ontstaat dan immers, dat er twee verschillende facturen met hetzelfde nummer in omloop komen, of dat er simpelweg een factuurnummer ontbreekt. In beide gevallen zal de belastingdienst hier zeker vragen over stellen bij een eventuele controle.

Handmatig geboekte verkoopfacturen kun je wel overigens wel verwijderen. Zorg dat er geen betaling aan is gekoppeld. Wanneer dit niet het geval is, verschijnt er vanzelf een emmertje, rechtsboven bij de factuur in de tijdlijn.

Dus wanneer je een factuur wilt corrigeren, crediteer je eerst de foute factuur, door in de tijdlijn bij de foute factuur op de “credit nota” functie te klikken (rechtsboven). Hiermee genereer je in 1 klik een credit factuur. Wanneer je vervolgens een nieuwe factuur wilt versturen, kun je deze heel makkelijk genereren op basis van de oude factuur, door bij de oude factuur op “herhalings factuur” te klikken. Corrigeer de fout nog even en verstuur de factuur.

Hoe boek ik handmatig een verkoopfactuur?

Facturen, die je niet met Mr. Billie hebt verstuurd, boek je met de functie “handmatig boeken”. Voor deze functie ga je in het menu naar “Factuur sturen” en klik je rechtsboven op het middelste icoontje.

Betalingen boeken.

Hoe kan ik mijn banktransacties importeren?

Om je banktransacties in te voeren in Mr. Billie ga je als volgt te werk.

a)  download de mutaties die je wilt invoeren bij je bank. Het juiste bestandsformaat, staat in de tabel hieronder.

b)  Ga naar TOOLS –> bankmutaties en sleep het bestand naar het upload veld, of selecteer het bestand via de button “bestand”

c)  klik op “UPLOAD”. 

Van de volgende banken kun je een CAMT.053 bestand uploaden. Dit zijn Rabobank, ING bank, ABN AMRO, Van Lanschot Bankiers en TRIODOS. CAMT.053 is nieuw en niet alle banken bieden CAMT.053 al aan. Zodra ze dit doen, kun je het bestand gewoon importeren.

– Bij de SNS bank en ASN kies je voor het .csv bestand bij de downloadmogelijkheden;

– Bij KNAB ga je naar “zoeken & downloaden”. Download je selectie in .csv formaat. Ga bij KNAB dus NIET naar de boekhoudexport.

Na import, verschijnen je mutaties in de tijdlijn en wordt het saldo bijgewerkt. Controleer goed, of dit saldo aansluit met het saldo bij de bank.

 

 

Heb ik een zakelijke bankrekening nodig?

We raden iedereen aan, om een zakelijke rekening te openen. Het brengt een duidelijke splitsing aan tussen zakelijk en prive. Er zijn tegenwoordig verschillende goedkope alternatieven die al beginnen bij € 5,00 per maand, dus daar hoef je het niet voor te laten. Prive bonnetjes betaal je met je privé rekening en zakelijke bonnetjes met je zakelijke rekening.

Voor het gebruik van Mr. Billie is het echter niet per sé noodzakelijk. Je kunt facturen ook handmatig afboeken, zodat je wel je openstaande vorderingen en schulden goed kunt bijhouden.

Hoe boek ik facturen af, zonder ze aan een bankmutatie te koppelen?

Dit doe je bij de factuur in de tijdlijn. Klik op de knop betaling, midden onder, en open de dropdown. Daarin vind je 3 opties: cash betaald, met CC (Credit Card) betaald en factuur afboeken. De verschillende opties, boeken de factuur af op de bijbehorden verschillende kostensoorten. Cash, wordt in/uit de kas geboekt. De opties Credit Card en Factuur afboeken komen op een bijbehorende kruisposten rekening terecht.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons even een bericht!

Stuur je vraag naar info@mrbillie.nl of stel hem via facebook messenger.