Real-time koppeling met de RABOBANK voor iedere PREMIUM gebruiker.

Automatisch boeken bankmutaties.

Sinds September 2017 heeft Mr. Billie een koppeling met de RABOBANK. Voor gekoppelde klanten geldt dat de data real-time in Mr. Billie wordt geimporteerd en mutaties automatisch worden gekoppeld aan de juiste bonnetjes en facturen. De rabo koppeling is beschikbaar voor premium gebruikers.

We streven naar een koppeling met alle banken, maar niet alle banken werken daar op dit moment aan mee. Dit heeft te maken met PSD2. In 2018 zullen banken verplicht worden systemen open te stellen voor derden. Tot die tijd kun je je bankmutaties uiteraard blijven uploaden.

HOE WERKT HET AUTOMATISCH BOEKEN VAN JE BANKMUTATIES?

ONTVANGSTEN

Je kunt om verschillende redenen geld ontvangen op je bankrekening. Maar de belangrijkste reden is toch wel de ontvangst van je omzet. Dit kunnen betalingen op verkoopfacturen zijn, pin opbrengsten, iDeal ontvangsten, cash stortingen, etc.. Wanneer je een premium abonnement hebt, hoef jij hier niet meer over na te denken. Wij koppelen iedere bankmutatie aan de juiste factuur en boeken hem op de juiste manier. En als er iets mist in je administratie, sturen we je een lijstje, zodat je de gegevens alsnog kunt uploaden.

UITGAVEN

Het automatisch boeken van je uitgaven werkt min of meer hetzelfde als bij je ontvangsten. Voor iedere bankafschrijving zoeken we de bijbehorende factuur of het bijbehorende bonnetje. Kosten die rechtstreeks geboekt kunnen worden op een kostensoort, boeken we direct. En wanneer we denken dat er bonnetjes missen, sturen we je een overzicht met missende bonnetjes.
ANTWOORDEN
Op veelgestelde vragen.

WAT IS PSD2?

Wikipedia legt het goed uit. Maar het komt er in het kort op neer, dat banken vanaf 2018 verplicht zijn, om systemen open te stellen voor hun klanten. De data is niet van de bank, maar van de gebruiker en de bank moet meewerken aan een koppeling.

WANNEER BOEKT MR. BILLIE MIJN BANKMUTATIES?

Voor iedere gebruiker met een premium account, boeken wij je bankmutaties. Dit gebeurt gedeeltelijk met de hand, maar wordt zo veel mogelijk geautomatiseerd. Voorlopig moet je alleen dus nog wel je bankmutaties blijven uploaden.